Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Az ÁSZ eurokonform pénzügyi technikákat tanít a kormánynak

MTI
2002.07.08. 16:00
Az ÁSZ-vizsgálatok jobb kormányzati figyelembevétele, valamint a közpénzfelhasználás átláthatósága volt a témája többek között Kovács Árpád, az Állami Számvevőszék elnöke és Kiss Elemér, a Miniszterelnöki Hivatalt vezető miniszter hétfői budapesti megbeszélésének. A találkozón elhangzottakról Divinyi Péter, a számvevőszék sajtótitkára közleményben tájékoztatta az MTI-t. A közlés szerint az ÁSZ egyezteti a költségvetési fejezetgazdákkal, minisztériumokkal az eurokonform pénzügyi ellenőrzési technikák alkalmazásának feltételeit és módszereit; ennek a tárgyalássorozatnak a keretében látogatott Kiss Elemér munkatársaival az Állami Számvevőszékhez.

"Kovács Árpád elnök és vezető munkatársai a tanácskozáson megvitatták az EU-országok ellenőrző szervezeteinél kialakult gyakorlatnak a kormányzati területen történő általános bevezetését, a gazdálkodás és közpénzfelhasználás átláthatóságának, a közbeszerzési gyakorlat változtatásának lehetőségeit, az ÁSZ-vizsgálatok jobb, szervezettebb kormányzati figyelembevétele érvényesíthetőségét, valamint az ellenőrző szervezet átalakuló feladatkörével kapcsolatos feltételeket" - tartalmazza a közlemény.