Erzsébet
1 °C
4 °C

Németh: Zavarkeltés a Magosz agrárdemonstrációs felhívása

MTI
2002.07.09. 17:34
"Meggyőződésünk, hogy az útlezárásokkal fenyegetők csak újabb zavarkeltésre akarják felhasználni a törvények ésszerű, a családi gazdaságok számára is előnyös módosítását" - véli Németh Imre földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter. Az agrárminiszter a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (Magosz) által július 15-ére kilátásba helyezett tiltakozó demonstrációval kapcsolatban fejtette ki véleményét.

A miniszter leszögezte: a termőföldről és a Nemzeti Földalapról szóló törvény módosítása a legkisebb mértékben sem veszélyezteti családi gazdaságok létét. A Nemzeti Földalap társadalmi ellenőrzés alá vonása pedig a gazdálkodók számára is átlátható viszonyokat teremt az állami földtulajdon terén. A törvénymódosítások semmilyen formában nem teszik lehetővé a külföldiek és a társaságok tulajdonszerzését.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?