Árpád
-2 °C
3 °C

Zúgolódnak a tévések Mendreczky intézkedései miatt

MTI
2002.07.09. 19:29
Tiltakozik a Televíziós Műsorgyártók Érdekvédelmi Szervezetének (Temész) választmánya amiatt, hogy a Magyar Televízió Rt. elnöke számos "új, a szakmában teljesen kezdő szerkesztőt és riportert" vett fel az intézményhez - derül ki a Temész keddi közleményéből. Az MTI-hez eljuttatott dokumentum szerint Mendreczky Károly elnök július elsejétől 18 ilyen munkatársat vett fel az intézményhez, a szervezet közlése szerint 250 ezer forintos fizetésért. Álláspontjuk szerint ez a lépés egy több éve tartó folyamat utolsó lépcsőfoka, amely során több száz, kiválóan dolgozó munkatárstól "szabadultak meg" az MTV vezetői az elmúlt négy év alatt, akiknek a helyére folyamatosan vettek fel újakat, többszörös fizetéssel. - A több évtizede itt dolgozó szerkesztő és rendező kollégáink jó részének a fizetése pedig messze nem éri el az említett összeget.

Mendreczky Károly, az MTV Rt. elnöke nem érti és elutasítja a Magyar Televízió Temész szakszervezetének tiltakozását. Az MTV - válaszként kiadott - közleménye szerint az Akadémia 20 hallgatóját ezer jelentkező közül válogatták, minimálisan egy, de többen már ekkor két diplomával, valamint felsőfokú nyelvvizsgával rendelkeztek. A Pázmány Péter Egyetemmel közösen akkreditált intézményben az egyetem oktatói, a Magyar Televízió szerkesztői, vezetői, és neves újságírók oktattak. A hallgatók gyakorlatilag már két éve az MTV munkatársainak tekinthetőek, hiszen képzésük alatt folyamatosan dolgoztak a televízió különféle műsoraiban.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?