Gyöngyi
6 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Amerikai hadgyakorlat a Bakonyban

MTI
2002.07.10. 18:07
Rugalmas sárkány elnevezéssel hadgyakorlatot tart július 15. és augusztus 15. között az Első Amerikai Gyalogos Hadosztály kijelölt állománya a Bakonyban, a Magyar Honvédség Központi Gyakorló és Lőterén - jelentette be a Magyar Honvédség Szárazföldi Parancsnokságának vezetője Várpalotán. Győrössy Ferenc vezérőrnagy közölte: az amerikai hadsereg kijelölt egysége gyakorlatát a magyar kormány június végén határozattal hagyta jóvá.

A Várpalota és Hajmáskér térségében tartandó hadgyakorlaton 550 amerikai katona és 30 harci helikopter vesz részt. Az amerikai egységek hétfőn és kedden már megérkeztek a taszári és a szentkirályszabadjai katonai légi bázisra. Az éles lőgyakorlatokon a helikopterek rakétákkal, a lövészek pedig kézi fegyverekkel tüzelnek.