Albert, Lipót
3 °C
12 °C

Kövér etikai vizsgálatot kezdeményez a Blikk ellen

MTI
2002.07.10. 18:25
Etikai vizsgálatot kezdeményez a Blikk című napilap ellen a Magyar Újságírók Országos Szövetségénél Kövér László fideszes képviselő, mert úgy látja, hogy keddi parlamenti, napirend előtti felszólalását a lap pontatlanul és félreérthetően adta közre. A Fidesz-frakció sajtóirodája szerdán az MTI-hez eljuttatott közleményében arról is tájékoztat: a párt országos választmányának elnöke helyreigazítási kérelemmel fordul a laphoz, amely ellen peres eljárás indítását is fontolóra veszi. "A cikk a beszéd egyes részleteit kiragadva Kövér László szavainak tartalmát eltorzította, felszólalásának lényegét a valósággal ellentétes értelemmel ruházta fel" - áll a közleményben.

A Blikk című laphoz még nem érkezett meg Kövér László fideszes képviselő helyreigazítási kérelme - közölte Pallagi Ferenc, a lap főszerkesztője szerdán. Elmondta, mivel nem is beszélt erről Kövér Lászlóval, nem tudja, hogy pontosan mit kifogásol a politikus. Wisinger István, a MÚOSZ elnöke elmondta, bárki bejelentést tehet az újságíró-szövetség etikai bizottságánál.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?