Judit
2 °C
7 °C

Az MDF félti a családi vállalkozások helyzetét

MTI
2002.07.11. 15:19
Boros Imre szerint a kormány intézkedéseivel - programjával ellentétesen - rontja a családi gazdaságok és vállalkozások helyzetét. Az MDF gazdasági kabinetjének vezetője, parlamenti képviselő csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján ezek közé sorolta az üzemanyagár emelését, a gépvásárlási támogatások, agrárhitelek elbírálásának és folyósításának leállítását, az intervenciós ár szerinte késedelmes, szeptemberi bevezetését.

Boros Imre megfogalmazása szerint ezek az intézkedések dologidőben sújtják a mezőgazdaságot, és leginkább a családi gazdaságokat. A politikus úgy látja, hogy a kormány "visszafogja" az európai uniós csatlakozási tárgyalások során a kvótatárgyalásokról szóló információkat.

"Új trükknek" tartja Boros Imre az igazságügy-miniszter azon véleményét, hogy vissza kellene állítani a telekkönyvi bíróságokat. Ezt többek között azért kifogásolja, mert a földnyilvántartási rendszer 75 százalékban a mezőgazdasággal összefüggő földforgalomról szól. Szerinte e mögött az áll, hogy a földnyilvántartásra címzetten érkező uniós pénzeket "megcsapolják, és ebből finanszírozzák az ítélőtáblák felállítását". Boros Imre kijelentette: az MDF-frakció és a párt határozottan fellép az ilyen jelenségek ellen.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?