Judit
3 °C
7 °C

A bíróság elutasította a Magyar Rádió Megyesi Gusztáv elleni keresetét

MTI
2002.07.11. 16:22
Elutasította a Magyar Rádió Rt. által - személyiségi jogai sérelme miatt - az ATV Rt. és Megyesi Gusztáv ellen benyújtott keresetet csütörtökön meghozott elsőfokú, nem jogerős ítéletében a Pesti Központi Kerületi Bíróság. A közszolgálati médium Megyesi Gusztávnak a televíziós csatornán ez év januárjában elhangzott jegyzete egyes - az intézményt Bolgár György riporter távozásával kapcsolatban érintő - kitételeit kifogásolta.

Az ítélet szerint, noha az adásban elhangzott vélemény nagyon markáns volt, a mai magyar közélet gyakorlata alapján nem lépte túl a szabad véleménynyilvánítás határait. Elhangzott az is: miután a rádió alelnöke válasz közzétételét kérte és azt meg is kapta, az intézmény levélben köszönte meg az ATV ez üggyel kapcsolatos magatartását, ráadásul nem jelezte, hogy jogai sérültek volna.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?