Erzsébet
1 °C
4 °C

A Fiatal Baloldal szerint nem jár fizetés Orbánnak

MTI
2002.07.11. 18:40
A Fiatal Baloldal - Ifjú Szocialisták mozgalma azzal a kéréssel fordult Orbán Viktor volt miniszterelnökhöz, országgyűlési képviselőhöz csütörtökön, hogy fizesse vissza az Országgyűlés Hivatalától május, június és július hónapban felvett tiszteletdíját. A Fiatal Baloldal az MTI-hez is eljuttatott állásfoglalásában leszögezi, hogy a májusban leköszönt miniszterelnök a parlament megalakulása óta mindössze kétszer vett részt a Tisztelt Ház ülésén. Ebből az egyik alkalom az alakuló ülés volt, amelyen mindenképpen részt kellett vennie, hiszen ekkor tette le képviselői esküjét.

"Számunkra elképzelhetetlen, hogy valaki, aki hazánk miniszterelnöke volt, és ma is az országért tenni akaró politikusnak vallja magát, nem él képviselői jogaival, nem látja el képviselői feladatait a magyar polgárok életkörülményeinek javítása érdekében. Ha viszont mégsem látja el feladatait, javadalmazást sem tisztességes elfogadnia" - tartalmazza a dokumentum, amely a havi bruttó 165 ezer forint tiszteletdíj és közel 100 ezer forint költségtérítés visszafizetését kéri a volt kormányfőtől. A Fiatal Baloldal azt javasolja Orbán Viktornak, hogy a későbbiekben - amennyiben továbbra sem kíván részt venni az Országgyűlés munkájában - havi illetményét fordítsa jótékony célra, valamely gyermeksegélyezéssel foglalkozó alapítvány munkájának támogatására.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?