Viola
-6 °C
-2 °C

Kisgazda újságot támogatott a környezetvédelmi tárca

Népszabadság
2002.07.12. 08:04
A lap információi szerint számos pazarló, illetve nehezen megmagyarázható támogatási döntés nyomaira bukkantak a zöldtárca szakértői a Környezetvédelmi Alap Célelőirányzat (KAC), illetve a minisztérium pénzügyeinek vizsgálata során.

A legfurcsább ügyek egyike, hogy a tárca egészen a választásokig heti 200 ezer forinttal támogatta a Kis Újság című kisgazda kiadványt, annak ellenére, hogy Torgyán József háttérbe szorításakor megromlott a pártelnök, illetve az eredetileg általa pozícióba juttatott Turi-Kovács Béla környezetvédelmi miniszter viszonya. A KöM - a miniszter jogi tanácsadójának útmutatásaitól eltérően - olyan szerződést kötött a lapot kiadó Kisgazda Jövő Alapítvánnyal, amelyből kihagyták a szerződés azonnali felbontásának lehetőségét. A kisgazda belharcok idején egy belső vizsgálat megállapította ugyan, hogy a Kis Újság nem teljesíti a szerződésben foglaltakat, ám az apanázst ennek ellenére tovább folyósították.

A lap úgy tudja, a minisztériumi vizsgálat során több vitatható, az előzetes szakértői értékelésnek ellentmondó döntésre is fény derült, ugyanakkor számos, a tisztánlátáshoz szükséges dokumentumnak nyoma veszett.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!