Lukács
9 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Köztársaság tér: befejezték a tüntetést

MTI
2002.07.12. 09:29
A beharangozott kezdés után mintegy félórával a szervezők befejezték azt a demonstrációt, amit a Forradalmi Nemzetőrség a szavazatok újraszámlálásáért rendezett pénteken az MSZP székháza előtt, a Köztársaság téren. A mintegy tucatnyi tüntető átvonult a Kossuth térre.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság korábbi közlése szerint péntekre magánszemélyek jeleztek egy 3-4 ezer fős megmozdulást a Köztársaság térre. Sárközi Gyula, a Forradalmi Nemzetőrség parancsnoka újságíróknak elmondta: nagyon kevesen jöttek el a 8 órára meghirdetett tüntetésre - ami egyébként délig tartott volna - ezért befejezik. A szervező csalódottságának is hangot adott amiatt, hogy ilyen kevesen jöttek el a megmozdulásra.

Kitért arra is, hogy a polgári körök rendezvényei inkább hasonlítanak egy piknikhez, mint demonstrációhoz, ezért céljukat sem nagyon érhetik el. A mintegy tucatnyi tüntető 9 óra körül átvonult a Kossuth téren felállított nemzeti rezervátumhoz.