Gyöngyi
6 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Orbán Ádert javasolja frakcióvezetőnek

MTI
2002.07.12. 17:55
Áder Jánost, a Fidesz ügyvezető alelnökét javasolja a párt országgyűlési képviselőcsoportja vezetőjének Orbán Viktor volt kormányfő az Info Rádiónak adott pénteki nyilatkozata szerint. A Fidesz alapszabálya kimondja, hogy a frakcióvezető személyére az országgyűlési választásokon állított országos lista vezetője tehet javaslatot. A párt országgyűlési képviselőcsoportja hétfőn Győrött tartja kihelyezett ülését, ahol többek között megválasztják a frakció új vezetőjét.

A Fidesz sajtóirodája által az MTI-hez pénteken elküldött program szerint az új frakcióvezetőt hétfő délelőtt zárt ülésen választják meg a képviselők. Pokorni Zoltán, a képviselőcsoport vezetője múlt szerdán, július 3-án mondott le posztjáról édesapja ügynökmúltja miatt. Utódjának a frakció élén Deutsch Tamás általános frakcióvezető-helyettest javasolta, a képviselőcsoport azonban a győri ülésre halasztotta a döntést. Lapinformációk szerint a jelöltek között van Deutsch Tamás mellett Áder János, a párt ügyvezető alelnöke, Rogán Antal frakcióigazgató és Varga Mihály a párt alelnöke, volt pénzügyminiszter.

A hétfői frakcióülés előzetes programja szerint a képviselőcsoport új vezetője megválasztása után nyilvános ülésen tart helyzetértékelést. Délután zárt kabinetülések lesznek a kormányzati munka értékeléséről, valamint az őszi jogalkotási program áttekintéséről, majd Orbán Viktor volt kormányfő mond beszédet, zárt plenáris ülés keretében.