Olivér
5 °C
8 °C

Rövidebb lesz a Szent Jobb körmenet

MTI
2002.07.15. 13:24
A tavalyinál valamivel rövidebb útvonalon halad majd augusztus 20-án a Szent Jobb-körmenet, amely hagyományosan a budapesti Szent István-bazilika elott tartandó ünnepi szentmisét követi - tájékoztatta az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye hétfőn az MTI-t. Tóth János Csaba sajtóreferens elmondta, hogy augusztus 20-án délelőtt Seregély István egri érsek, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke tart szentmisét a Szent István-bazilikában. A székesegyház előtt megrendezendő délutáni ünnepi szentmisét Paskai László bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek mutatja be, szentbeszédet mond Mayer Mihály pécsi megyéspüspök. A Szent Jobb-körmenet a Sas utca, József Attila utca, Roosevelt tér, Vigyázó Ferenc utca, Nádor utca, Zrínyi utca útvonalon halad majd, azaz a hívok menete ezúttal nem érinti az Arany János utcát.

Tóth János Csaba jelezte, hogy a Szent István téren épülő mélygarázs felszíni munkálatai várhatóan nem fejeződnek be augusztus 20-ára. Mint mondta, a tér díszburkolata addigra valószínűleg nem készül el, de a felszíni betonozás befejeződik, így nincs akadálya annak, hogy a bazilika előtt megrendezzék a szentmisét és a körmenetet. Tájékoztatása szerint a meghívókat már elküldték a közjogi méltóságoknak, a politikai pártok vezetőinek, a nemzetiségek és a tudományos élet reprezentánsainak és a diplomáciai testület képviselőinek

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?