Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A Duna TV gazdálkodását ellenőrzik

MTI
2002.07.15. 16:34
A Duna Televízió Rt. jogi helyzetével, a kötelezettségvállalások rendszerével, az rt. döntési mechanizmusával, utalványozási rendszerével, illetve szervezeti felépítésével foglalkozott hétfői budapesti ülésén az Országgyűlés költségvetési bizottságának közmédiumok gazdálkodását ellenőrző albizottsága. A testület, amely három közszolgálati médium, a Magyar Televízió Rt., a Magyar Rádió Rt. és a Duna Televízió Rt. 1999. és 2002. május 15. közötti gazdálkodását, tőkeszerkezetük elmúlt években lezajlott változásait tekinti át, a Duna Televíziónál tartott kihelyezett tanácskozást. - Célunk az, hogy pontos képet alakítsunk ki mindhárom közmédium gazdálkodásáról - jelentette ki az ülést követő sajtótájékoztatón Veres János (MSZP), az albizottság elnöke.

Hozzátette: a vizsgálat eredményét fel tudják majd használni a tervezett médiatörvény-módosításnál. Várakozása szerint az albizottság az őszi parlamenti ülésszakra befejezi munkáját, jelentését akkorra terjesztheti a költségvetési bizottság elé. Hangsúlyozta, hogy a Duna Televízió esetében kiemelt figyelmet kell fordítani az eszközgazdálkodásra a folyamatos finanszírozást akadályozó, illetve nehezítő, tartósan meglévő nagy forráshiány miatt. Mint mondta, az albizottság véleményezi a Duna TV 2 milliárd forintos költségvetési támogatásra vonatkozó igényének szakmai megalapozottságát. Az MSZP-s képviselő megjegyezte: sem a Magyar Televízióban, sem a Duna Televízióban tartott tanácskozáson nem volt jelen az öttagú albizottság két ellenzéki tagja.