Jenő
-2 °C
6 °C

A kormány megérti a demonstráló gazdák gondjait

MTI
2002.07.15. 18:14
A Medgyessy-kormány demonstráció nélkül is megérti a gazdák problémáit - hangoztatta Németh Imre földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter hétfőn Budapesten, a tárcánál tartott rendkívüli sajtótájékoztatón. - A gazdák földhasználattal és haszonbérlettel kapcsolatos természetes igényeit a Medgyessy-kormány igyekszik kielégíteni - húzta alá Németh Imre. - Ám olyan megoldásokat nem tud elfogadni az agrárkormányzat, aminek következtében több tízezer vidéken élő család földönfutóvá válna azáltal, hogy megszűnik a földhasználati lehetősége - hangoztatta a miniszter.

Szanyi Tibor politikai államtitkár arról beszélt, hogy a hétfői agrárdemonstráció visszafogott volt, ugyanis a bejelentett számokhoz képest csak ötödannyi gazda vonult az utakra. Emellett a tiltakozó akció a minisztérium értesülései szerint már félidőben, azaz 12 óra tájban befejeződött - utalt rá a politikai államtitkár.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?