Ödön
1 °C
11 °C

A költségvetésből finanszírozná a határon túli szervezeteket a kormány

MTI
2002.07.17. 14:23
A határon túli magyarság támogatásához szükséges források döntő részét az éves költségvetésben kívánja biztosítani a jövőben a kormány - jelentette ki Kovács László külügyminiszter a Magyar Állandó Értekezlet budapesti ülésén. A külügyminiszter szerint bármely, a külföldi magyarsággal kapcsolatos döntést csak az érintettek legitim szervezeteinek, vezetőinek véleménsét kikérve, és azt "maximálisan figyelembe véve" lehet meghozni. "Pártpolitikai megfontolások nem játszhatnak szerepet a határon túli magyarság ügyeinek kezelésében" - jelentette ki Kovács.
Medgyessy Péter miniszterelnök a tanácskozáson kezdeményezte, hogy Budapesten hozzák létre a Magyar Nemzet Házát. A kedvezménytörvényről szólva a kormányfő elmondta: a maximumot kell teljesíteni mások minimális provokálásával. A határon túli magyarokkal kapcsolatos politika részeként említette a folytonosságot, a lényeges elemek közé sorolta a szülőföldön boldogulás elősegítését, a határon túli magyarság igényeinek megismerését, feltárását, a szomszédos államokkal, valamint a határon túli magyarok képviselőivel való folyamatos párbeszédet. A tanácskozás résztvevőit levélben köszöntötte Mádl Ferenc köztársasági elnök.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?