Ödön
2 °C
11 °C

A munkaügyi miniszter növelné a foglalkoztatást

MTI
2002.07.18. 15:37
Az európai uniós szintre kell emelni az aktív korúak foglalkoztatottságát Magyarországon az évtized végére - mondta Kiss Péter munkaügyi miniszter csütörtökön Budapesten sajtótájékoztatón. Kiss Péter elmondta, hogy Magyarországon a 3,8 millió aktív korú állampolgárnak mindössze 53-54 százaléka tartozik a foglalkoztatotti körbe. Ugyanakkor az unióban ez a szint jelenleg 64 százalék, amit az évtized végére 70 százalékra akarnak emelni.

Kiss Péter közölte, hogy a jelenlegi kormányzati ciklus végére a 64 százalékos foglalkoztatási szint elérését tűzték ki célul, míg az évtized végére Magyarországon is meg kell célozni a 70 százalékos szintet. Ezért az első száznapos program elfogadását követően ősztől a távmunka fejlesztését, a felnőttképzés kapacitásának bővítését kezdi el a tárca. A munkaügyi miniszter hozzátette: szintén ősztől az 500 leghátrányosabb kistelepülés foglalkoztatási problémáinak megoldására is elindítanak egy kísérleti programot.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?