Előd
8 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Akihito japán császár harmadik napja Magyarországon

MTI
2002.07.18. 20:42
Akihito japán császár és Micsiko császárné csütörtökön a Városházán, a Nemzeti Galériában és a Kútvölgyi úti Idősek Otthonában tett látogatást; ebédet adott az uralkodói pár tiszteletére Medgyessy Péter kormányfő és felesége - számolt be Akihito császár hivatalos magyarországi látogatásának harmadik napjáról Arima Tacuo császári szóvivő. A szóvivő budapesti sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a Nemzeti Galériában tett látogatáson elkísérte a császári párt a miniszterelnök is. A háttérzenét a Magyar Rádió Gyermekkórusa szolgáltatta, amely egy japán dalt is elénekelt az uralkodói pár tiszteletére. Az ebéden részt vett Göncz Árpád volt államfő és felesége is.

Arima Tacuo azt nem tudta megmondani, hogy az ebéd közben miről beszélgetett a császár Medgyessy Péterrel. Emlékeztetett ugyanakkor arra, hogy Medgyessy Péter 1997-ben járt Japánban, pénzügyminiszterként számos japán közgazdásszal ismerkedett meg, így - mint mondta - minden bizonnyal sokat tud a japán vállalatokról és a japán-magyar gazdasági kapcsolatokról. A szóvivő közölte, hogy délután a császári pár a Kútvölgyi úti Idősek Otthonába látogatott, ahová elkísérte őket Mádl Ferenc köztársasági elnök és felesége, Mádl Dalma is.