Jolán
2 °C
4 °C

Az NKÖM-ben átnézhetik a Hídember és a Bánk bán szerződéseit

Magyar Hírlap
2002.07.22. 08:08
"Minden gyanús ügyet meg kell vizsgálni. Mivel a Happy End Kft. és az Ezüsthajó Kft. ellen rendőrségi vizsgálat indult, elképzelhető, hogy a nevükhöz köthető film, a Bánk bán finanszírozásával a tárca is foglalkozni fog" - nyilatkozta lapunknak Görgey Gábor, a nemzeti kulturális örökség minisztere. A millenniumi produkciókról, különösen a nagy költségvetéssel támogatott Bánk bán és Hídember kapcsán a miniszter úgy fogalmazott, az elmúlt négy év fontosabb állomásait meg kell nézni, s ha a minisztérium illetékesei vizsgálni valót találnak, azt megvizsgálják.

A millenniumi filmprodukciók közül a Bánk bán és a Hídember kapta a legnagyobb támogatást. A Bánk bán - amely szeptember 19-én kerül a magyar mozikba - 766 millió, a Hídember több mint 2 milliárd forintos dotációja filmszakmai körökben feszültséget keltett, mivel az állam többet fordított erre a két alkotásra, mint a magyar játékfilmekre összesen, amellett, hogy a tárca még tucatnyi filmet támogatott.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?