Hétfőtől kézbesítik az egyszeri nyugdíj-kiegészítést

Népszabadság
2002.07.22. 08:39
Megkezdődik hétfőn az egyszeri, 19 ezer forintos nyugdíj-kiegészítés postai kézbesítése. A folyószámlákon is hétfőn írják jóvá a juttatást. Akik postai úton jutnak a járadékhoz, hétfőtől a hónap végéig számíthatnak a 19 ezer forint megérkezésére.

Az egyszeri juttatás mindazoknak jár, akik júliusban öregségi, rokkantsági, baleseti rokkantsági, özvegyi vagy szülői nyugdíjban, árvaellátásban, baleseti hozzátartozói nyugellátásban, mezőgazdasági szövetkezeti öregségi, munkaképtelenségi vagy özvegyi járadékban, mezőgazdasági szakszövetkezeti tagok növelt összegű öregségi, munkaképtelenségi vagy özvegyi járadékában részesülnek.

A 19 ezer forintot a fentieken kívül megkapják még mindazok, akik átmeneti, rendszeres szociális, egészségkárosodási és rokkantsági járadékra, központi szociális segélyre, házastársi pótlékra, házastárs után járó jövedelempótlékra, nemzeti helytállásért elnevezésű pótlékra, nemzeti gondozási díjra, hadirokkant, hadi özvegyi, hadiárva és hadigondozott családtag járadékára jogosultak júliusban.