Előd
8 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Hétfőtől kézbesítik az egyszeri nyugdíj-kiegészítést

Népszabadság
2002.07.22. 08:39
Megkezdődik hétfőn az egyszeri, 19 ezer forintos nyugdíj-kiegészítés postai kézbesítése. A folyószámlákon is hétfőn írják jóvá a juttatást. Akik postai úton jutnak a járadékhoz, hétfőtől a hónap végéig számíthatnak a 19 ezer forint megérkezésére.

Az egyszeri juttatás mindazoknak jár, akik júliusban öregségi, rokkantsági, baleseti rokkantsági, özvegyi vagy szülői nyugdíjban, árvaellátásban, baleseti hozzátartozói nyugellátásban, mezőgazdasági szövetkezeti öregségi, munkaképtelenségi vagy özvegyi járadékban, mezőgazdasági szakszövetkezeti tagok növelt összegű öregségi, munkaképtelenségi vagy özvegyi járadékában részesülnek.

A 19 ezer forintot a fentieken kívül megkapják még mindazok, akik átmeneti, rendszeres szociális, egészségkárosodási és rokkantsági járadékra, központi szociális segélyre, házastársi pótlékra, házastárs után járó jövedelempótlékra, nemzeti helytállásért elnevezésű pótlékra, nemzeti gondozási díjra, hadirokkant, hadi özvegyi, hadiárva és hadigondozott családtag járadékára jogosultak júliusban.