Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Dupla családi pótlék augusztusban

MTI
2002.07.24. 15:38
Az iskolakezdés előtt, augusztus közepéig dupla összegű családi pótlékot, illetve azzal azonos összegű iskoláztatási támogatást kapnak az érintettek - tudta meg az MTI az Egészségügyi Szociális és Családügyi Minisztérium főosztályvezetőjétől szerdán. Forgó Györgyné elmondta, hogy a pluszjuttatás több mint 2 millió 110 ezer gyermek után jár.

Hozzátette: szeptembertől 20 százalékkal emelkedik a családi pótlék összege, így októbertől az egygyermekes családok 4600 forintot, az egy gyermeket nevelő egyedülállók 5400 forintot, a kétgyermekes családok gyermekenként 5600 forintot, a két gyermeket nevelő egyedülállók pedig gyermekenként 6500 forintot kapnak. Három- vagy többgyermekes család esetén gyermekenként 7100 forint, három vagy több gyermeket nevelő egyedülálló esetén gyermekenként 7600 forint, tartósan beteg, vagy súlyosan fogyatékos gyermek esetén pedig 12600 forint lesz a családi pótlék összege.