Judit
3 °C
7 °C

Elkészült az M3-as új hídja

MTI
2002.07.24. 19:40
Elkészült az M3-as autópálya Oszlár-Polgár közötti Tisza-hídja; a hídon a forgalom az M3-as autópálya új Füzesabony-Polgár között szakaszának átadásakor, ez év november 30-án indulhat meg. A híd elkészültét szerdán az építők egy söröshordó átgurításával ünnepelték. Az összességében 401 méter hosszú - 257 méter meder-és 72-72 méter hosszú ártéri - híd beruházási költsége 4,2 milliárd forint.

A Tisza-híd és környékének beruházási összköltsége meghaladja a 14 milliárd forintot, ami tartalmazza a Hortobágyi Nemzeti Park területén megépített - csaknem a Tisza-híd hosszúságával megegyező - mocsárréti híd beruházási költségét is. Az M3-as Füzesabony-Polgár között épülő - valamivel több mint 60 kilométer hosszú - szakasza csaknem 70 milliárd forintba kerül. Itt az új pálya átadási határideje november 30., amit a Vegyépszer nyilatkozata szerint tartani fognak.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?