Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Újhelyi: nincs koalíciós feszültség a köztévé miatt

MTI
2002.07.24. 19:53
Újhelyi István, az MSZP médiapolitikusa szerint nincs és nem is lesz koalíciós feszültség a Magyar Televízió miatt az MSZP és az SZDSZ között, mivel nem a politika dolga, hogy az intézmény személyi és gazdasági ügyeiben napi döntéseket hozzon. A kormánypárti politikus ezt laphírekre reagálva közölte az MTI-vel szerdán.

A Magyar Televízióval kapcsolatban kormányzó pártként csak azt várhatjuk el, hogy az a nézői igényeket tökéletesen kiszolgáló és a közpénz-milliárdokkal törvényesen gazdálkodó intézményként működjön - mondta, hozzátéve: "hogy kikkel végzi a tartalmi munkát a megbízott alelnök, az egyedül az ő felelőssége". Újhelyi István úgy látja: az MTV ráadásul gazdaságilag és szakmailag is komoly válságban van, ezért felesleges lenne a politikának személyi kérdésekről vitatkoznia.