Natália
1 °C
7 °C

Megvédik Lovas Istvánt a polgári körök Tasnáditól

MTI
2002.07.26. 22:04
A sajtószabadságért és nemzeti sajtóért tüntettek pár százan az Új Erők a Nemzetért Polgári Kör és a Lelkiismeret ,88 Csoport szervezésében pénteken este Budapesten, a Magyar ATV épülete előtt, mintegy élőláncot alkotva. A demonstrálok aggodalmukat fejezték ki a tévé Sajtóklub című műsorát ért fenyegetések miatt, és ezért - mint mondták - a nyilvánosság erejével kívánnak a szólásszabadság mellett kiállni. A tüntetők vastapssal és "hajrá magyarok!" kiáltásokkal fogadták a műsor péntek esti adásában részt vevő újságírókat a kereskedelmi televízió épülete előtt. Lovas István újságíró megköszönte az összesereglett szimpatizánsoknak, hogy megvédik a sajtószabadságot, mert mint fogalmazott, a rendőrség ezt nem érzi feladatának. A demonstrálóknak kihangosították a Sajtóklub élő adását.

Mint ismeretes Lovas István újságíró kedden kijelentette, Tasnádi Péter - akit nemrégiben nem jogerőesen négy és fél év letöltendő börtönre ítéltek - életveszélyesen megfenyegette.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?