Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A Magyar Rádió kormánypárti kurátorai pártatlan műsorokat akarnak

MTI
2002.07.29. 13:10
A Magyar Rádió (MR) Közalapítvány kuratóriumának négy, a kormánypártok által jelölt elnökségi tagja levélben kérte az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) elnökétől, hogy az általa vezetett testület saját hatáskörében járjon el a rádióműsorok pártatlanságát biztosító intézkedések meghozataláért. Ezt Agárdi Péter, Ambrus György és Gellért Kis Gábor, a kuratóriumi elnökség MSZP, illetve Szente Péter, SZDSZ által jelölt tagja közölte hétfőn a Pallas Páholyban tartott sajtótájékoztatóján.

A kuratóriumi csonka elnökség azt is kérte Körmendy-Ékes Judit ORTT-elnöktől, szerezzen érvényt az ORTT június 13-i határozatának, amely nem első ízben törvénysértőnek ítélte az MR gyakorlatát a Vasárnapi újság adásait illetően, és elrendelte a szükséges intézkedések megtételét a törvényes állapot helyreállítására. - A Vasárnapi újságnak nincs helye a Magyar Rádióban - jelentette ki Gellért Kis Gábor, s hozzátette: "a közszolgálati rádiónak nem az a feladata, hogy a médiapiac kiegyensúlyozatlanságát helyrepofozza, hanem, hogy a törvényeknek megfelelően működjön".