Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Torgyán újra eladná a Belgrád rakparti székházat

Duna TV
2002.07.29. 20:56
Torgyán József új vevőket keres az FKGP Belgrád rakparti székházára egymilliárd forintos eladási áron, mivel érvénytelennek tekinti a Szeremlei Huba vállalkozóval a Bem rakparti székház tulajdonjogára vonatkozó kölcsönszerződést. Mint ismeretes, a választásokat megelőzően a Kisgazdapárt főtitkára, alelnöke és pártfőügyésze írta alá azt a szerződést Szeremley Huba vállalkozóval, amely szerint 700 millió forintért a borász tulajdonába kerül a párt Belgrád rakparti székháza azzal a kikötéssel, hogy ha a párt július 31-éig visszafizeti az ingatlanra kapott 200 millió forintos foglalót kamataival együtt, akkor nem köteles eladni azt.

Torgyán József az ingatlanfedezetért cserébe kölcsönt nyújtó Szeremley Huba szerint most érvénytelennek próbálja beállítani a párt és a vállalkozó között létrejött szerződést arra hivatkozva, hogy azt aláírni csak Torgyán Józsefnek, mint pártelnöknek lett volna joga. Szeremley Huba úgy véli, a szerződés érvényes, mivel azt az FKGP részéről Gyimóthy Géza, G. Nagyné Maczó Ágnes és Deák József, Torgyán József írásos felhatalmazásával írta alá. A borász vállalkozó állítása szerint Torgyán József a szerződésbe foglaltak tulajdoni lapra bejegyzését mindezidáig megakadályozta a Földhivatalnál.