Judit
2 °C
7 °C

A washingtoni Medgyessy-látogatás összefüggései

MTI
2002.08.03. 15:58
Soha, sehol nem merült fel, hogy Medgyessy Péter washingtoni meghívását a miniszterelnök titkosszolgálati múltját vizsgáló parlamenti bizottság munkájának eredményeitől tenné függővé az amerikai kormányzat - közölte a külügyi szóvivő az MTI-vel szombaton. Tóth Tamás mindezt arra reagálva közölte, hogy a Magyar Nemzet aznapi számában - amerikai diplomáciai forrásokra hivatkozva - azt írta: Kovács László külügyminiszter korábbi nyilatkozataival ellentétben a Medgyessy-bizottság munkájának eredményétől teszi függővé a washingtoni kormányzat, hogy mikor fogadják a magyar miniszterelnököt. A szóvivő elmondta: az amerikaiaknak nem volt pontos képük a két parlamenti vizsgálóbizottság tevékenységéről, tájékoztatást kértek és kaptak is; Kovács László washingtoni látogatásakor elmagyarázta, mivel foglalkoznak a testületek, és utána szóba került a miniszterelnök meghívása is.

Tóth Tamás emlékeztetett: Kovács László alig tíz napja járt Washingtonban, ahol valamennyi tárgyaláson egyértelműen pozitívan viszonyultak Medgyessy Péter meghívásához, amelyet még a választási győzelem estéjén adott át az amerikai nagykövet.

Az amerikai nagykövetség sajtóosztályán az Index kérdésére kifejtették: nem tartják megfelelő lépésnek, ha egy külföldi, amerikai diplomata véleményt mond egy folyamatban lévő belpolitikai ügyben.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?