Árpád
-2 °C
4 °C

Félpályás útlezárással tiltakoznak Tinnyén

MTI
2002.08.05. 11:03
Félpályás útlezárással folytatódott Tinnyén a helyi lakosok tiltakozása a falun áthaladó teherforgalom ellen. A falu civil szervezetei Zsámbék, Tök, Piliscsaba és Perbál különböző civil szervezeteivel közösen elhatározták, hogy - egyelőre augusztus 16-ig - felváltva forgalomkorlátozó megmozdulásokat tartanak - mondta el Steiner István, a tüntetés szervezője. Mint mondta az áthaladó forgalom ellehetetleníti a falvak lakóinak életét, ezért a hatóságoktól a tíz tonnán felüli teherforgalom kitiltását, valamint az M0-ás körgyűrű kiépítésének felgyorsítását kívánják elérni.
A civil szervezetei emellett azt is szeretnék elérni, hogy a hatóságok vonják be őket a településeket érintő forgalmi változtatásokkal kapcsolatos hivatalos tárgyalásokba. A terv szerint kedden Zsámbékon, pénteken Tökön, jövő hétfőn pedig ismét Tinnyén lassítják majd a forgalmat a demonstrálók céljaik elérése érdekében.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?