Nándor
9 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Pont a Fidesz-közeli fantomcégek ügyére

Magyar Hírlap
2002.08.06. 08:02
Elutasította Magyar Bálint panaszát a Legfőbb Ügyészség az úgynevezett Fidesz-közeli fantomcégekhez kapcsolódó ügyben. Ezzel várhatóan pont kerül a legfelsőbb ügyészi körben korábban csak "tökéletes bűntény"-ként aposztrofált esetre. Így sosem tudhatja meg a nyilvánosság, hogy a tucatnyi társaság közül hány cég esetében adott meg téves köztartozási adatot a rendőrségnek a Simicska Lajos vezette APEH.

A szabaddemokrata politikus csődbűntett és más bűncselekmények miatt tett feljelentést április 11-én, azonban a Fővárosi Főügyészség a nyomozást megtagadta, s ez ellen élt panasszal a honatya júniusban. Magyar Bálint feljelentése szerint W. József, Németországban élő magyar állampolgár közreműködött abban, hogy Németországban élő vendégmunkásoknak, illetve Szerbiában élő személyek útlevelét használják jelentős adó- és tébétartozást felhalmozott cégek fantomizálására. A tucatnyi Fidesz-közeli cég egy napon történt "fölvásárlásáról" elhíresült Kaya Ibrahim, a Németországban élő török vendégmunkás mellett a cégek adás-vételének egyik új, közvetítői szereplőjeként jelent meg W. József vállalkozó is.

Az ügyészség első körben azzal utasította el a nyomozást, hogy a rendelkezésre álló adatokból nem következik, hogy W. József más cégek megvásárlásához útleveleket vagy azok adatait közvetítette volna. Az ügyészség úgy véli, hogy a Magyar Bálint "beadványában megjelölt új körülmény a nyomozás továbbfolytatására okot adó tényként nem értékelhető."