Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Érvénytelen az OMIKK elköltöztetése

Népszabadság
2002.08.09. 06:50
Érvénytelennek és semmisnek kell tekinteni az Országos Műszaki Információs Központ és Könyvtár (OMIKK) elköltöztetésével és megszüntetésével kapcsolatos döntést a folyamat elején elkövetett jogsértés miatt - értesült a Népszabadság több jogi szakértőtől. A Közgyűjteményi és Közművelődési Dolgozók Szakszervezete (KKDSZ) tavaly júliusában munkaügyi pert nyert az oktatási tárca ellenében, amiért az érdekképviseletet nem vonták be az átszervezést megelőző érdekegyeztetésbe. Az ítélet szerint a kifogás halasztó hatályú, azaz a foganatosított intézkedések érvénytelenek - írja a lap.
Szakértők szerint ennek alapján nem csak az OMIKK visszaköltöztetésének van meg a jogalapja, de annak is, hogy az átszervezést végrehajtó és arra százmillió forintot elköltő korábbi minisztériumi vezetést is felelősségre vonják - értesült a Népszabadság.