Árpád
-2 °C
4 °C

A parlament is vizsgálja az ISM költekezését

MTI
2002.08.09. 13:56
Vizsgálatot indít az Ifjúsági és Sportminisztérium "szakmaiságot nélkülöző" döntéseinek felderítésére a parlament sportbizottságának versenysport és létesítmény albizottsága. Érsek Zsolt, az albizottság elnöke pénteki, Egerben megtartott sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a tárca előző vezetése mintegy 18 milliárd forintnyi kötelezettségvállalással adta át a minisztériumot az új kormánynak. Közlése szerint ebből az összegből 13,5 milliárd forint a következő évre vonatkozik. A stadionok beléptető rendszerével kapcsolatos programra például április végéig 5,2 milliárd forintot költöttek el, miközben csak egy stadion rendszere készült el.
Ugyancsak a szakmaiságot nélkülöző lépésnek tartja a szocialista honatya, hogy a felsőmocsoládi sportcsarnok sok millió forintos támogatásáról szóló döntés - a pályázat benyújtásától számítva - hat nap alatt született meg. Miközben az Ifjúsági és Sportminisztérium milliárdos köztelezettségeket vállalt, a pályázatokon nyertes, nyári táborokat rendező szervezetek többsége az érvényes szerződések ellenére még a táborozási előleget sem kapta meg az idén - mondta el Török Zsolt szocialista képviselő.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?