Olivér
5 °C
8 °C

Önkormányzati választás: jövő héten postázzák az ajánlószelvényeket

MTI
2002.08.09. 16:35
A szavazásra jogosult állampolgároknak augusztus 15. és 23. között meg kell kapniuk az októberi önkormányzati választásról szóló értesítőt, az ajánlószelvényt és egy úgynevezett lakossági tájékoztatót - közölte pénteki sajtótájékoztatóján az Országos Választási Iroda (OVI) vezetője. Rytkó Emília elmondta, hogy az október 20-i önkormányzati választáson polgármesterekre, képviselőtestületi tagokra, a megyei közgyűlési listára, illetve kisebbségi jelöltekre lehet leadni a voksot. Hozzátette, hogy Budapesten emellett a szavazók a főpolgármester személyéről is döntenek. Az OVI vezetőjének véleménye szerint kizárt az ajánlószelvények hamisítása, mivel azok anyagukban színezettek, így nem lehet fénymásolással sokszorosítani.

Az OVI vezetője közölte azt is, hogy 1381 településen kezdeményezték kisebbségi választás kitűzését, amellyel összesen 1987 kisebbség élt a július 22-i határidőig. Az adatok szerint egyébként a legtöbb kezdeményezéssel, szám szerint 1113-mal a cigány, 336-tal a német és 120-szal a szlovák kisebbség élt.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?