Zelma, Rajmund
7 °C
11 °C

Hír Tv: csak lassan

2003.01.03. 14:33
A Hír Tv vezetőinek optimizmusa ellenére mégsem fogható január 2.-ától minden kábeltévés háztartásban az új csatorna. Jóllehet Borókai Gábor vezérigazgató december közepén azt jelentette be, hogy az év második napjától akár 1,8 millió lakásban lesz látható műsoruk, a kezdés itt-ott a kábelszolgáltatók átállási technikája miatt két hetet is csúszhat.
Az ígért időpontban az előfizetők még nem hangolhattak az új magyar CNN-re.

Nincs akadály

Borókai Gábor vezérigazgató, az Orbán-kabinet egykori kormányszóvivője december közepén tartott bemutatkozó sajtótájékoztatóján azt jelentette be, hogy hosszas tárgyalások után létrejött a megállapodás a két nagy magyarországi kábeles szolgáltató szövetséggel, így nincs akadálya annak, hogy január 2.-án már 1,8 millió lakásban nézhessék a Hír Tv-t. A volt kormányszóvivő azt is mondta, hogy a kísérleti adások után az új évben már 17 órás adással jelentkezik a csatorna.

A számlázás miatt

Az Index információ szerint azonban Borókai bejelentésével szemben a legtöbb kábeltévés háztartásban egyelőre nem hangolható be a Hír Tv. A kábeltelevíziós szolgáltatók ugyan megküldték a csatorna-kiosztásokat tartalmazó nyomtatványokat, ám a többnyire a "középkategóriás", azaz az alapcsomagba helyezett Hír Tv csak a számlázási időszakokhoz alkalmazkodva, folyamatosan kerül fel a csatornák közé. Úgy tudjuk, hogy emiatt néhol két hetet is csúszhat a magyar és kanadai vállalkozók által jegyzett televízió valódi indulása.

Megkeresésünkre a Hír Tv illetékesei nem kívántak nyilatkozni.