Árpád
-2 °C
4 °C

Hat-hét évig finanszírozzák a Hír Tv bejáratását

2002.12.18. 13:27
Hat-hét éves "türelmi időt" adtak a Hír TV tulajdonosai az induló csatornának ahhoz, hogy elérje az önfinanszírozó szintet. Borókai Gábor vezérigazgató bejelentette: megállapodtak a hazai kábelszövetségekkel, így januártól országosan is elérhető lesz az adás: a tervek szerint az kábeltévék alapcsomagjának részeként. A főszerkesztő ígérete szerint nem a pártok által diktált logika fogja meghatározni a három, többórás hírsávot magában foglaló 17 órás műsort.
Hétfőn létrejött a megállapodás a két nagy hazai kábelszövetséggel, így nincs akadálya, hogy valamennyi szolgáltatóval egyedi szerződést kössön a televízió - jelentette be Borókai Gábor, a Hír TV vezérigazgatója, az Orbán-kormány egykori szóvivője.

Kétharmad szívesen látná

Borókai Gábor, Dlusztus Imre és Borbás Mária
Az új csatorna január 2.-tól 1,8 millió háztartásban válik elérhetővé, a hivatalos működés megkezdésével pedig a jelenlegi 8 órás kísérleti műsor 17 órás napi adásidőre bővül. Borókai a hírtévé bemutatkozó sajtótájékoztatóján elmondta: közvélemény-kutatások igazolták, hogy szükség van egy magyar, a CNN, a SkyNews és a BBC hírcsatornákhoz hasonló televízióra, hiszen a megkérdezettek kétharmada szívesen látna egy ilyen csatornát a kínálatban.

Egyelőre nem a reklám az alap

A vezérigazgató a szolgáltatókkal kötött megállapodásra hivatkozva nem kívánta közölni, hogy mekkora összegért adják át a műsort, annyit azonban elárult, hogy a Hír TV üzleti tervét egyelőre nem a reklámbevételekre alapozták. Mint mondta, nem zárkóznak el azonban a hirdetők elől. Borókai elmondta, hogy "a 20 milliós alaptőkével és több százmilliós beruházással" indított vállalkozás tulajdonosai hat-hét évig finanszírozzák a televízió költségeit, később viszont már a csatornának kell kitermelnie a működéshez szükséges pénzt.

Jó hír is hír

Nem a pártok által meghatározott logikára fűzzük fel a tévé műsorát - állította Dlusztus Imre, a csatorna főszerkesztője. Dlusztus szerint a jó hír is hír, ezért a reggel, délben és este híradósávot tervező csatornán az egykor "musszosnak" nevezett, de társadalmi szempontból ma is fontos hírek is láthatóak lesznek majd. A hírszolgáltatásában a csatorna minden politikai árnyalat nélküli fórummá kíván válni, míg a magazinok középpontjába "a munkájába feledkező, másokért felelősséget vállaló embert" kívánja állítani a Hír TV. A csatorna vezetői szerint a műsorokban elválik majd a hír és vélemény rovat.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?