Móric
14 °C
15 °C

Hír Tv: internetes hírszolgáltatás januártól

2002.12.03. 17:56
Az egyelőre kisérleti adással jelentkező Hír Tv internetes hírszolgáltatás beindítását tervezi. A hirtv.hu domaint jelenleg árulják, a hirplusz.hu regisztrációját pedig december elsején kezdeményezték domainbrókerek.
Januárban megkezdi az internetes hírszolgáltatást a kísérleti adással hétfő óta jelentkező Hír TV - értesült az adó marketing igazgatójától kedden az MTI. Dobrányi Tamás közlése szerint keddtől olvashatók a csatorna eléréséhez szükséges információk a www.hirtv.net oldalon, amelynek leendő struktúrája mostanra véglegesedett.

Dlusztus Imre főszerkesztő úgy nyilatkozott, akkor kívánják elkezdeni a világhálón a hírszolgáltatást, amikor már teljes mértékben összeállt a televízió tartalma. A Hír TV honlapján olvasható közlés szerint a csatorna próbaüzemet követő hivatalos adása 2003. január másodikától fogható a helyi kábelhálózatokon, minden nap reggel 6-tól este 23 óráig.

Mutánsok

A www.hirtv.hu domaint egyébként még másfél évvel ezelőtt jegyeztette be egy magánszemély, aki az oldal tanúsága szerint most árulja a nevet. A www.hirplusztv.hu regisztrációját pedig ugyanaz a zalaegerszegi Zebra Klub Kft. kezdeményezte december elsején, ami korábban bejegyezte, majd eladta a Fidelitasnak a www.hajramagyarok.hu-t, és a Medgyessy-ügy kirobbanásának harmadik napján kezdeményezte a www.d-209.hu- regisztrálását.