Timót, Xénia
-4 °C
2 °C

Vezérkari főnöki bicikli raktárra

2005.11.08. 07:56
Raktárban áll a honvédség vezérkari főnökének szobabiciklije. A Magyar Nemzet kiderítette, hogy Havril Andrásnak 370 ezer forintért vásárolták az állóképességének karbantartására szolgáló eszközt, de túl nagy volt, és nem fért be az irodába.

A Honvédelmi Minisztérium 370 ezer forintot költött a magyar vezérkari főnök szobabiciklijére - írta meg a Magyar Nemzet.

Lefutja

A testgyakorlást szolgáló eszközt azonban nem állították szolgálatba, mert túl nagy volt, és nem fért volna el Havril András irodájába. A vezérezredes azt mondta a lapnak, hogy a beszerzésben egyébként semmi különös nincs, mert a HM rendszeresen vásárol fitneszgépeket a tárcához tartozó épületekbe, irodákba, hogy az ott dolgozók megőrizhessék állóképességüket, jó egészségi állapotukat. A számára vásárolt gép viszont egyelőre a vezérkari raktárban várja a használatba vételt.

A katonák rendszeres évi fizikai állapotfelmérése során az 50 év felettiek szobabiciklizéssel is kiválthatják az egyébként kötelező 3200 méteres futást. A vezérkari főnök viszont azt mondta a Magyar Nemzetnek, hogy eddig minden évben teljesítette az előírt futási távot.