Valér
2 °C
8 °C

A HÖOK tüntet, ha nem teljesítik követelésüket

2006.10.03. 20:20
A Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája október 19-én tüntet a fővárosban, ha az oktatási tárca nem törli el a tandíjat.

Október 19-én tartja a fővárosban a tandíj elleni tüntetését a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK), ha az oktatási tárca nem tesz nyilvános ígéretet csütörtökig a tandíj felsőoktatási törvényből való törlésére - közölte Ekler Gergely elnök kedden a HÖOK választmányának döntését ismertetve az MTI-vel.

A HÖOK választmánya kedd ülésén arról döntött, hogy amennyiben az Oktatási és Kulturális Minisztérium (OKM) nem teljesíti követeléseinket - tehát október 5-ig nem kapunk nyilvános ígéretet a tandíj felsőoktatási törvényből való törlésére - október 19-én, Budapesten szervezzük meg elhalasztott országos hallgatói tüntetésünket a tandíj ellen, a valódi felsőoktatási reformokért - olvasható az MTI-hez eljuttatott közleményben.

A tüntetés pontos helyszínét, illetve a konkrét időpontot a későbbiekben határozzák meg. A HÖOK már szeptember végén közölte, hogy október 5-ig vár a tárca válaszára.