Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Megszavazza-e Horányit a koalíció?

2006.07.03. 06:50

Az elhúzódó presztízsharc első állomásának nevezték a Magyar Hírlapnak a köztársasági elnökhöz közeli forrásai a hétfői legfőbbügyész-választást.

Polt Péter utódjául Sólyom László államfő Horányi Miklóst nevezte meg, anélkül, hogy választottjáról előzetesen kikérte volna a pártok véleményét. A kormánypártok a lap értesülése szerint nem szavazzák meg a jelöltet. Az államfő környezetében úgy sejtik, Sólyom László másodjára sem kéri majd ki a pártok véleményét.

Az Országgyűlés hétfői plenáris ülésének szünetében titkos szavazással döntenek a képviselők arról, hogy Sólyom László köztársasági elnök jelöltje, Horányi Miklós, a Szegedi Fellebbviteli Főügyészség főügyésze legyen-e az új legfőbb ügyész.

Sólyom László köztársasági elnök - aki jelezte, hogy jelen lesz az Országgyűlés plenáris ülésén, amikor a képviselők döntenek - április 4-én tett javaslatot az Országgyűlésnek arra, hogy Horányi Miklóst válassza meg legfőbb ügyésznek.