Gál
8 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Horn Gyula és lelkes közönsége

2000.11.16. 19:27
-A média maga alá akarja gyűrni a politikát - jegyezte meg Horn Gyula az ELTE joghallgatói által rendezett vitaesten. Ez persze néha fordítva is igaz, de erről nem beszélt az ex-miniszterelnök. Szó volt mindenről, ami politika, és bevallom, hogy meglepett, hogy Horn Gyulának egy csepeli lakossági fórumon sem lehetett volna nagyobb sikere, mint az ELTÉ-n.
Horn Gyula
,,A FIDESZ nem tanult az elődök hibáiból"- legalábbis Horn Gyula szerint. Persze két irigylésre méltó dolgot még az ex-miniszterelnök is talált a fiatal demokratákban, ez pedig a fegyelem és a PR- munkájuk. Antall József megkapta a tiszteletköröket, de azért Horn megjegyezte, hogy Antallt egy cseppet sem érdekelték a gazdaság problémái.

Demszky Gáborról elmesélte, hogy a metrószerződés aláírása után a főpolgármester kijelentette, hogy még soha nem volt ilyen jó kormánya az országnak, mint az MSZP-SZDSZ kormány. Erre Horn csak annyit mondott, hogy ezzel az állítással nem vitatkozik, mert abszolút egyetért vele.

,,Holnaptól kezdve más lesz a múlt"

-Megfordult a fejemben, hogy egyedül kellett volna kormányt alakítanunk - vallotta be az ex-miniszterelnök. Szerinte voltak olyan területek, amelyeket egy az egyben átengedtek a szabad demokratáknak, például az oktatást.

1956-ról szólva kifejtette, hogy a jobboldal a saját képére próbálja formálni az ünnepeket és ez alól '56 sem kivétel. Aktuálissá vált egy régi SZKP mondás: ,,Holnaptól kezdve más lesz a múlt."

Az általa gründolt mozgalom, a Szövetség az Európai Magyarországért továbbra is működik, folyamatosan szervezik eseményeiket (Például: alkotói esteket), de ezekről a média nem nagyon ad hírt.

Sokan érdeklődtek arról, hogy Horn milyen szerepre szánja Németh Miklóst. Olyan választ kaptunk, amilyet egy politikustól gyakran kapunk, azaz kitérőt: Horn szerint Németh nagyformátumú politikus, akinek helye van a pártban.