Magdolna
18 °C
27 °C

Horn Gyula és lelkes közönsége

2000.11.16. 19:27
-A média maga alá akarja gyűrni a politikát - jegyezte meg Horn Gyula az ELTE joghallgatói által rendezett vitaesten. Ez persze néha fordítva is igaz, de erről nem beszélt az ex-miniszterelnök. Szó volt mindenről, ami politika, és bevallom, hogy meglepett, hogy Horn Gyulának egy csepeli lakossági fórumon sem lehetett volna nagyobb sikere, mint az ELTÉ-n.
Horn Gyula
,,A FIDESZ nem tanult az elődök hibáiból"- legalábbis Horn Gyula szerint. Persze két irigylésre méltó dolgot még az ex-miniszterelnök is talált a fiatal demokratákban, ez pedig a fegyelem és a PR- munkájuk. Antall József megkapta a tiszteletköröket, de azért Horn megjegyezte, hogy Antallt egy cseppet sem érdekelték a gazdaság problémái.

Demszky Gáborról elmesélte, hogy a metrószerződés aláírása után a főpolgármester kijelentette, hogy még soha nem volt ilyen jó kormánya az országnak, mint az MSZP-SZDSZ kormány. Erre Horn csak annyit mondott, hogy ezzel az állítással nem vitatkozik, mert abszolút egyetért vele.

,,Holnaptól kezdve más lesz a múlt"

-Megfordult a fejemben, hogy egyedül kellett volna kormányt alakítanunk - vallotta be az ex-miniszterelnök. Szerinte voltak olyan területek, amelyeket egy az egyben átengedtek a szabad demokratáknak, például az oktatást.

1956-ról szólva kifejtette, hogy a jobboldal a saját képére próbálja formálni az ünnepeket és ez alól '56 sem kivétel. Aktuálissá vált egy régi SZKP mondás: ,,Holnaptól kezdve más lesz a múlt."

Az általa gründolt mozgalom, a Szövetség az Európai Magyarországért továbbra is működik, folyamatosan szervezik eseményeiket (Például: alkotói esteket), de ezekről a média nem nagyon ad hírt.

Sokan érdeklődtek arról, hogy Horn milyen szerepre szánja Németh Miklóst. Olyan választ kaptunk, amilyet egy politikustól gyakran kapunk, azaz kitérőt: Horn szerint Németh nagyformátumú politikus, akinek helye van a pártban.