Klaudia
-4 °C
2 °C

Horn ezentúl cselekszik és nem a párt személyi ügyeivel foglalkozik

2003.10.12. 11:01
Abba kell hagyni a vélt vagy tényleges sérelmek emlegetését, az egymással való foglalkozást, a személyes érdekek favorizálását; ehelyett nekünk a cselekvésre, a teljesítményre kell összepontosítanunk - monda Horn Gyula, volt miniszterelnök vasárnap a Nap-kelte adásában.
"Én elhatároztam, hogy a mai nappal nem foglalkozom az MSZP-n belüli személyes ügyekkel" - közölte a szocialista politikus. A volt kormányfő felhívta a figyelmet az európai uniós csatlakozás jelentőségére. Ennek kapcsán kijelentette: "olyan esemény előtt állunk, aminek nagysága legfeljebb Szent István alkotásával mérhető össze". Véleménye szerint ez minden politikustól teljes teljesítményt követel.

"Fájó szívvel mondom, hogy egyre rosszabb hírre van a magyar politikai közéletnek" - mondta Horn Gyula hangsúlyozva, változtatni kellene "a közélet hihetetlenül eldurvult hangnemén, mert ennek kihatása van sok mindenre".

"Nem rajtunk múlott, nem mi kezdtünk fenyegetőzni, de egy tény valamit csinálni kéne abban az értelemben, hogy legalább a legalapvetőbb kérdésekben keressük a megegyezést, az azonos álláspontot" - mondta a volt miniszterelnök.