Illés
17 °C
32 °C
Index - In English In English Eng

Horn Gábor a Fideszre kacsintgat

2007.10.27. 11:19
Horn Gábor, az SZDSZ befolyásos politikusa egy interjúban arról beszélt, hogy pártja koalícióra léphetne az MSZP-től jobbra álló erővel is. Ha a Fideszt nem Orbán Viktor vezetné és konzervatív liberális párt volna, akkor például velük.

A stop.hu-nak adott interjújában Horn Gábor arról beszélt, hogy nem jó, hogy az SZDSZ beszorult az MSZP mellé. Horn a Miniszterelnöki Hivatal koordinációs államtitkára, az ő feladata a napi szintű egyeztetés pártja és az MSZP között. Horn szerint az SZDSZ mindenképpen maga mellé tud állítani 5-6 százaléknyi szavazót (a Tárki pénteken közzétett felmérése szerint a párt csak 1 százalékon áll).

Fotó: Barakonyi Szabolcs

Horn szerint a liberális érzelmű választók nagyobb része viszont most a Fideszt támogatja. Úgy véli, hogy az SZDSZ-nek együtt kellene tudnia működni egy konzervatív párttal is. Az MDF-ről azt mondta, hogy politikailag értelmezhetetlen, a Fidesz pedig Orbán Viktor vezetésével nem szalonképes. Megjegyzését a Magyar Nemzetnek annyiban egészítette ki, hogy nem kifejezetten Orbán személye az akadálya a két párt közeledésének, hanem a Fidesz "szélsőségekkel kokettáló szellemisége".

Az interjúban kitért arra is, hogy elégedett Kóka János gazdasági és Horváth Ágnes egészségügyi miniszterrel. Szerinte az MSZP annyi bajt okoz az egészségügyi reform kapcsán, mint a Fidesz egészségpolitikusa, Mikola István. A legutóbbi kompromisszumot az egészségbiztosítókról viszont megfelelőnek, egy működőképes öszvérnek tartja.