Pandora, Gabriella
-1 °C
4 °C

Horn Gábor a Fideszre kacsintgat

2007.10.27. 11:19
Horn Gábor, az SZDSZ befolyásos politikusa egy interjúban arról beszélt, hogy pártja koalícióra léphetne az MSZP-től jobbra álló erővel is. Ha a Fideszt nem Orbán Viktor vezetné és konzervatív liberális párt volna, akkor például velük.

A stop.hu-nak adott interjújában Horn Gábor arról beszélt, hogy nem jó, hogy az SZDSZ beszorult az MSZP mellé. Horn a Miniszterelnöki Hivatal koordinációs államtitkára, az ő feladata a napi szintű egyeztetés pártja és az MSZP között. Horn szerint az SZDSZ mindenképpen maga mellé tud állítani 5-6 százaléknyi szavazót (a Tárki pénteken közzétett felmérése szerint a párt csak 1 százalékon áll).

Fotó: Barakonyi Szabolcs

Horn szerint a liberális érzelmű választók nagyobb része viszont most a Fideszt támogatja. Úgy véli, hogy az SZDSZ-nek együtt kellene tudnia működni egy konzervatív párttal is. Az MDF-ről azt mondta, hogy politikailag értelmezhetetlen, a Fidesz pedig Orbán Viktor vezetésével nem szalonképes. Megjegyzését a Magyar Nemzetnek annyiban egészítette ki, hogy nem kifejezetten Orbán személye az akadálya a két párt közeledésének, hanem a Fidesz "szélsőségekkel kokettáló szellemisége".

Az interjúban kitért arra is, hogy elégedett Kóka János gazdasági és Horváth Ágnes egészségügyi miniszterrel. Szerinte az MSZP annyi bajt okoz az egészségügyi reform kapcsán, mint a Fidesz egészségpolitikusa, Mikola István. A legutóbbi kompromisszumot az egészségbiztosítókról viszont megfelelőnek, egy működőképes öszvérnek tartja.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?