Judit
2 °C
7 °C

A kórházban fekvő Horn nemkívánatos lett

2007.10.19. 09:18
A Franka Tibor vezette önkormányzat azt szeretné, ha sem Horn Gyula sem Havas Szófia nem venne részt hősök emlékművének avatásán, ezért persona non gratának nyilvánította a két politikust, írta a Népszava. Horn kórházban fekszik egy hónapja.

Nemkívánatosnak nyilvánította Horn Gyula volt kormányfő és Havas Szófia szocialista képviselő jelenlétét a nagyközségben Kerepes önkormányzat képviselõtestülete. Franka Tibor polgármester a Népszavának azt mondta, hogy a határozatot a 14 tagú testületbõl tíz jobboldali, kereszténydemokrata gondolkodású képviselő támogatta. Három képviselő távol maradt a szavazástól, jelezték, a határozatot ők nem támogatják, egy képviselő kórházban volt. A korábban MIÉP és Jobbik színekben politizáló egykori újságíró a Fidesz támogatásával nyerte el tavaly a település vezetői posztját.

A testület határozata elítéli "Horn Gyula volt pufajkás MSZMP-tisztségviselõ és MSZP-miniszterelnököt és rokonát, Havas Szófiát, mivel egyoldalúan és alaptalanul lejáratták az 1956-os forradalom és szabadságharc célkitűzéseit." Az indok: "Aljas rágalmaik nemcsak a nemzetet és benne Kerepes többségét sértik, hanem az alkotmány alapértékeit is." Arra kérik Hornt és Havast, hogy október 22-én a kerepesi hősök emlékművének avatásától is tartsa őket távol a hozzátartozók tisztelete. Franka kijelentette, hogy nem kitiltásról, hanem kérésről, erkölcsi állásfoglalásról van szó.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?