Eufrozina, Kende
5 °C
15 °C

A kórházban fekvő Horn nemkívánatos lett

2007.10.19. 09:18
A Franka Tibor vezette önkormányzat azt szeretné, ha sem Horn Gyula sem Havas Szófia nem venne részt hősök emlékművének avatásán, ezért persona non gratának nyilvánította a két politikust, írta a Népszava. Horn kórházban fekszik egy hónapja.

Nemkívánatosnak nyilvánította Horn Gyula volt kormányfő és Havas Szófia szocialista képviselő jelenlétét a nagyközségben Kerepes önkormányzat képviselõtestülete. Franka Tibor polgármester a Népszavának azt mondta, hogy a határozatot a 14 tagú testületbõl tíz jobboldali, kereszténydemokrata gondolkodású képviselő támogatta. Három képviselő távol maradt a szavazástól, jelezték, a határozatot ők nem támogatják, egy képviselő kórházban volt. A korábban MIÉP és Jobbik színekben politizáló egykori újságíró a Fidesz támogatásával nyerte el tavaly a település vezetői posztját.

A testület határozata elítéli "Horn Gyula volt pufajkás MSZMP-tisztségviselõ és MSZP-miniszterelnököt és rokonát, Havas Szófiát, mivel egyoldalúan és alaptalanul lejáratták az 1956-os forradalom és szabadságharc célkitűzéseit." Az indok: "Aljas rágalmaik nemcsak a nemzetet és benne Kerepes többségét sértik, hanem az alkotmány alapértékeit is." Arra kérik Hornt és Havast, hogy október 22-én a kerepesi hősök emlékművének avatásától is tartsa őket távol a hozzátartozók tisztelete. Franka kijelentette, hogy nem kitiltásról, hanem kérésről, erkölcsi állásfoglalásról van szó.