Orsolya
7 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Rohamtempóban pályáztat állásokat Horváth Ágnes

2008.04.10. 09:46
Szóbeli menesztése után írt ki pályázatot Horváth Ágnes állami kórházak, valamint az Országos Tiszti Főorvosi Hivatal vezető posztjaira, illetve meghirdette a tárca könyvelői, állását is, írja a Magyar Nemzet. A pályázatok beadási határideje 10-15 nap, így a miniszter még távozása előtt dönthet a kinevezésekről. A minisztérium szerint a menesztés bejelentése előtt előkészített pályázatok jelentek meg április elseje után.

Az Országos Onkológiai Intézet és az Országos Reumatológiai és Fizioterápiás Intézetbe gazdasági igazgatóját, az Országos Sportegészségügyi Intézet gazdasági főigazgató-helyettesét keresi az egészségügyi tárca. A minisztérium szintén szeretne embert találni az Országos Tiszti Főorvosi Hivatal (OTH) igazgatói és gazdasági főigazgatói posztjára, valamint betöltené a tárca könyvelői és költségvetési főosztály-vezetői állását, tudta meg a Magyar Nemzet. A pályázatokat azután írták ki, hogy Gyurcsány Ferenc az MSZP március 29.-ei pártértekezletén közölte: április 30-i hatállyal meneszti Horváth Ágnest.

Az említett pozíciókat, figyelmeztet a Magyar Nemzet, rohamtempóban kell megpályázni, így az alkalmas emberekről még Horváth Ágnes dönt. Például az OTH igazgatói és gazdasági főigazgató-helyettesi státusának betöltésére április 2-án jelent meg a kiírás a tárca internetes oldalán, a pályázat benyújtására, illetve a döntésre 10-10 nap van. Hasonló kondíciókkal jelentették meg a tárca költségvetési osztályvezetői és könyvelői munkakörének betöltéséről szóló pályázatokat.

Amikor a Magyar Nemzet azt tudakolta a tárcától, vajon gyakran hirdetnek meg ilyen rövid határidővel vezető pozíciókat, azt a választ kapta, hogy tájékozódjon a minisztérium internetes oldalán. Nos az április előtti kiírások zöme 30 napos beadási határidőt szab. Az újság szerint egyébként azért is meglepő ez a rövid határidő, mert Varju László, a szocialisták frakcióigazgatója azt nyilatkozta: a szabad demokrata minisztériumokban már nem születnek hosszú távra szóló döntések.

Ezeknek a pályázatoknak az előkészítése több hetet vesz igénybe, így teljesen életszerűtlen az a feltételezés, hogy az egészségügyi miniszter a menesztésének bejelentése után néhány nappal teljesen új pályázatokat tud kiíratni, olvasható az Egészségügyi Minisztérium csütörtöki közleményében. A valóság az, hogy még jóval a menesztés bejelentése előtt előkészített pályázatok jelentek meg április elseje után, közölte a tárca.

A tárca január elseje óta 15 ilyen pályázatot írt ki. Ezek közül volt, amit rövidebb határidővel, volt amit hosszabbal. A rövidebb határidőt a minisztérium közleménye szerint az indokolja például, hogy az olimpiai felkészülés érdekében szükségesnek tartják a Sportkórház gazdasági főigazgató-helyettesi feladatkörének mielőbbi betöltését. Április elseje semmilyen változást nem hozott ebben a gyakorlatban, írja a minisztérium.