Árpád
-2 °C
3 °C

Nem lövetett a tömegbe, holott oka lett volna rá

2006.07.13. 09:59
"Nem lövetett a tömegbe, holott oka lett volna rá" - mondta Duray Miklós szlovákiai magyar politikus, az Antall-kormány néhai belügyminisztere, Horváth Balázs veszprémi temetésén.

Politikai eseménnyé vált a Népszabadság tudósítása szerint Horváth Balázs hamvasztás előtti búcsúztatása szerdán Veszprémben. A lap beszámolt Lezsák Sándor beszédéről, amelyben az MDF alapítója, a Nemzeti Fórum képviseletében elmondta, hogy Horváth Balázs "keveset, de erősen élt".

Majd Lezsák dicsérte az egykori belügyminiszter helytállását az Antall-kormány legsúlyosabb társadalmi konfliktusa, a taxisblokád idején. Lezsák szerint akkor, a blokád során "politikai banditizmus lett úrrá az országon".


Duray Miklós
A jobboldali politikus ezután kitért az MDF mai helyzetére és Horváth Balázs elszakadására a párt jelenlegi vezetésétől: "mint annak idején Buda vára, úgy került törvénytelen cselsorozattal, hamis ígérettel a pártütők kezére az MDF, s végül velünk, társaival együtt lakoltatták ki az épületből, amelyet az otthonának tekintett és épített".

Lezsák után Duray Miklós, a szlovákiai Magyar Koalíció Pártjának ügyvezető elnöke beszélt. Szerinte "az Antall-kormány legtisztább embereként Horváth Balázs a taxisblokád idején nem lövetett a tömegbe, holott oka lett volna rá".

Ezután mérsékeltebb hangvételű gyászbeszédek hangzottak el, Navracsics Tibor Fidesz-frakcióvezető, Dióssy László Veszprém SZDSZ-es polgármestere részéről. A búcsúztatáson Mádl Ferenc levelét is felolvasták, amelyben a volt köztársasági elnök igazi rendszerváltónak minősítette Horváth Balázst.

A temetésen a Népszabadság szerint nem jelent meg Dávid Ibolya, az MDF elnöke, a párt jelenlegi ismert személyiségei közül csak Pettkó András fedezte fel a tömegben a napilap.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?