Zsófia, Szonja
9 °C
21 °C

Horn szerint nulla esélye van a koalíciónak

2008.04.02. 19:13
Fodor Gáborral szemben Horn Gábor nem lát esélyt a koalíció túlélésére, hiszen nincs remény az SZDSZ programjának megvalósítására. A szocialisták arra sem számíthatnak, hogy lojális ellenzékként az SZDSZ mindent megszavazzon.

Oktatáspolitikusként képzeli el jövőjét Horn Gábor, ha a szabaddemokraták rendkívüli küldöttgyűlése megerősíti a párt vezető testületének döntését a koalícióból való kilépésról. A liberálisok kampányfőnöke erről egy nyilvános kávéházi beszélgetésen beszélt, ahol Vágó István és Vágvölgyi B. András újságíró voltak a kérdezői.

Horn szerint nullával egyenlő annak az esélye, hogy a pártja a koalícióban maradjon, hiszen nem látszik esély arra, hogy a liberálisok célkitűzései megvalósuljanak. Megismételte azt a liberális álláspontot, miszerint a szocialisták kisebbségi kormányzás esetén biankó támogatásra nem számíthatnak, ha azonban például bevezetnék az egykulcsos adót vagy folytatnák az egészségügyi reformot, akkor számíthatnak az SZDSZ igenjére.

A legfontosabb feladatnak az SZDSZ egységének megörzését tekinti. "Abban egységes a párt, hogy ki kell lépni, a jövővel kapcsolatban viszont vannak különbségek.

Horn szerint a választások előrehozatala nem indokolt. Nem tart attól, hogy a szocialisták Budapesten kihátrálnának a liberális városvezetés mögül, mert nincs szoros összefüggés a nagypolitika és a helyi együttműködések között.