Árpád
-2 °C
4 °C

Lefoglalták a HTC és a Jorgos számítógépeit

2000.09.07. 18:28
Számítógépeket és iratokat foglalt le a rendőrség csütörtökön a HTC Utazásszervező Kft. és a Jorgos Travel irodáiban - erősítette meg az Index értesülését Dézsi Mihály, a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) szóvivője. A HTC közben felszámolást kért saját maga ellen.
A nyomozók annak tisztázásához kerestek anyagokat, hogy a HTC és a Jorgos összeomlása kapcsán történt-e bűncselekmény - indokolta az akciót Dézsi. Ennek érdekében csütörtökön elrendelték a nyomozást, majd házkutatást tartottak az azonos tulajdonosi körhöz tartozó két cég irodáiban.

Újabb charter-járat Korfuról
Újabb charter-járatot indít a Malév pénteken délután, amellyel 150-160 turista térhet haza Korfuról - tájékoztatta Kocsi Margit, a Malév sajtóreferense az MTI-t. Ez lesz a Gazdasági Minisztérium által megrendelt tizedik rendkívüli járat. Ezzel 1.300-ra nő az így hazautazók száma.
A Fővárosi Bíróság szóvivője közben bejelentette, hogy megérkezett a HTC önfelszámolás iránti kérelme. Az ügyben egyébként a Komárom-Esztergom Megyei Bíróság jár majd el, mert a csődbe ment cég székhelyét ebben a körzetben jegyezték be. Az eljárás megindítását a Cégközlönyben is közzéteszik. A közzétételtől számított negyven napon belül lehet bejelenteni a HTC-vel szembeni igényeket. Az egész eljárás ezután több évig is eltarthat.

Közérdekű információ
A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) tájékoztatása szerint péntektől a 06/80/66-00-44-es ingyenes zöldszámon lehet érdeklődni a HTC-csőd miatt külföldön maradt utasok hazaszállításáról. A külföldön tartózkodók a 36-os magyarországi hívószám tárcsázása után a 60/55-00-44-es telefonszámon kérhetnek felvilágosítást.
Fokozottan ellenőrzi a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) a Jorgos Travel tevékenységét, és ha szabálytalanságra bukkan, azonnal felfüggeszti annak működési engedélyét - mondta Madarász Mária, a BKIK csoportvezetője. A Jorgos csak más irodák által szervezett utakat árulhat, önállóan nem utaztathat - szögezte le Madarász.

Az utazók segítésének és a szakmába vetett bizalom helyreállításának szándékával a Zöld Óceán Utazási Iroda Kft. mintegy tíz százalékos kedvezményt nyújt azoknak, akik előleget fizettek be a HTC-nél, és most utat rendelnek meg a Zöld Óceánnál, mondta a cég ügyvezetője.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?