Luca, Ottilia
-4 °C
3 °C

Újabb plakátakciót indítanak a hungaristák

2004.09.01. 07:03
Eltérnek az eredetileg tiltott nyilaskeresztes jelképtől a Nagykörúton elhelyezett plakátok ábrái, ezért a rendőrség nem indít eljárást. A magát Szálasi testvéreinek valló Magyar Jövő elnevezésű csoport újabb plakátakciókba kezd.
Nem indít eljárást a rendőrség a budapesti Nagykörúton elhelyezett plakátok ügyében, mivel a szakértői vizsgálat szerint azok eltérnek az eredetileg tiltott nyilaskeresztes jelképtől - értesült a Magyar Hírlap.

A falragaszokat a rendőrök utasítására a közterület-fenntartók leszedték. A napilap úgy tudja, a munkák mintegy hetvenezer forintos költségét jogi úton készülnek behajtani a Magyar Jövő elnevezésű csoporttól.

Néhány vidéki nagyvárosban a napokban kerülnek utcára azok a nyilaskeresztes plakátok, amelyeket a rendőrség utasítására hétfő délután szedtek le Budapest több utcáján a közterület-fenntartó munkatársai. Két hét múlva Szálasi Ferencet ábrázoló plakátokkal készül hirdetni nyilvános előadásait a Magyar Jövő Hungarista Kibontakozás elnevezésű szélsőjobbos csoport.

A "Kitartás", "Jövünk" jelszavakat tartalmazó plakátok néhány napja tűntek fel Budapest utcáin. Bácsfi Diána, a Magyar Jövő csoport vezetője nem lepődött meg a hír hallatán. Úgy vélte, a hatóságok nem tudnak belekötni a szervezet működésébe, illetve hirdetéseibe, ezért ily módon próbálják ellehetetleníteni őket.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!