Timót, Xénia
-3 °C
4 °C

Hatvannégy Vármegye lenyomta a MIÉP-et

2002.06.05. 01:38
Jóval több résztvevőt vonzott a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom által szervezett kedd esti fáklyás felvonulás, mint a MIÉP ugyanakkor tartott rendezvénye a Magyar igazság kútjánál. A trianoni békeszerződés aláírásának 82. évfordulója alkalmából az interneten szervezkedő revizionista fiatalok az érintett nagykövetségeket járták végig, a miépesek viszont a magyarbarát brit sajtómágnás Lord Rothermere tiszteletére emelt díszkútnál demonstráltak.
Az interneten Trianonra rákeresve leginkább floridai hotelek honlapjaira bukkanhatunk (például Trianon Bonita Bay, www.trianon.com, 100 spacious guestrooms), de vettem én már akciós Trianon étkészletet a multinacionális karvalytőkét gyarapító diszkontáruházban is. A weben kicsit mélyebbre ásva viszont kiderül, hogy az országcsonkítást szemléltető animgifben mégiscsak verhetetlen a nyugati szórványmagyarság, amely ipari mennyiségben termeli a viszonylag kötött dizájn- és szövegelemekből építkező revizionista honlapot.

Kattintson a nagyításhoz! Kattintson a nagyításhoz!

A belföldi versenyzők viszont korábban nem jeleskedtek, kivéve a román hackerekkel kiberháborúba keveredett hiperaktív, "nem vagyok se neonáci, se antiszemita, csak magyar és revizionista" Raszit. A fáklyás felvonulást szervező Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalomnak (HVIM) egész pofás kis honlapja van, és ez bizony nem véletlen: "álomfelhő zsibbasztja népünk testét" Raszi a webmester és az informatikai elnök pozícióját is betölti a honlap tanúsága szerint.

Tégy a magyargyűlölet ellen

Gyülekező a Regnum Marianum keresztnél - adta hírül spamben az ifjúrevizionista pr-gépezet, méghozzá meglepő hatékonysággal: az ellentétes ideológiától túlfűtött fiatalok által elfűrészelt, majd ismét helyreállított ókori kivégzőeszköz tövében több mint ezer fős tömeg várja az alig huszonéves, egyenpólós, "Lelkünk istene a szabadság!" fiúk intését. A felvonulók szintén fiatalok: kopasz, bakancsos fradisták és ábrándos tekintetű bölcsészlányok, de akad köztük terepszínű rövidnadrágba öltözött, rovásírásos pólós hegyibiciklis és tetováltnyakú, zsíros hajú rocker is.

A beszédeket szerencsére nem viszik túlzásba, viszont minden útba eső követségnél (a francia, a szerb, a szlovák és a román esik útba) elhangzik egy irredenta nóta, és "Vesszen Trianont" skandál veszettül az amúgy fegyelmezetten vonuló tömeg.

Nem, nem, soha

Honlapja tanúsága szerint a HVIM, bár enyhén szólva nem zárkózna el egy kis határrevíziótól, leginkább autonómiapárti - ugyanezt hangsúlyozta Mauer Oszkár tiszteletbeli elnök is a fáklyás demonstráción. Az "Igazságot Magyarországnak" transzparens és a koronáscímeres nemzeti zászlók mellett nem látszottak a MIÉP szimbólumai: az ifjú szervezők nem közösködnek Csurkáékkal, akik inkább a központi Szabó Ervin könyvtár előtti "Magyar igazság kútjánál" emlékeztek Trianonra.

Kattintson a nagyításhoz! Kattintson a nagyításhoz!

A csúcspontját József "Nem, nem, soha!" Attila revizionista magyar költő versének felolvasásánál elérő MIÉP-folklórmatinéra a fáklyás felvonulóknál kevesebben, talán pár százan gyűltek össze, inkább a családos és az idősebb korosztályból.

Igazságot Magyarországnak

A díszkutat egyébként a (lássuk be, nehezen védhető) trianoni békediktátumot nyilvánosan elítélő, a revizionista mozgalmat elindító és gyújtó hangú vezércikkekkel támogató angol sajtómágnás, Lord Rothermere tiszteletére emelték annak idején, a lord fiát anno még a koronával is megkínálták a hálás magyarok.

Kattintson a nagyításhoz! Kattintson a nagyításhoz!

A Londontól Új-Zélandig tartó médiabirodalom felett diszponáló Lord Rothermere viszont a miépesekkel ellentétben valószínűleg soha nem árult antiszemita szennyirodalmat fekete bőrkötésben, "A Talmud magyar fordítása" címen, ahogyan ma sem teszi: az unokája, 4. Lord Rothermere által igazgatott Daily Mail and General Trust holding többek között a Budapest Sunban, a Kisalföldben, és a Danubius Rádióban érdekelt a magyar sajtópiacon.

A jövő többet érdemel

Végezetül néhány szó az irredenta dizájn legújabb irányzatairól. Orbán Viktor húzós kampányával végleg belopta magát a MIÉP-közeli szívekbe, akik malomkeréknyi, "Az én miniszterelnököm" felirattal ellátott kitűzőkön hordják az arcmását, amely a gyűlöletbeszéd-, és fröccsöntöttkokárda árusok kínálatában is megjelent.

Kattintson a nagyításhoz! Kattintson a nagyításhoz!

A korszerű internetes vírusmarketinggel dolgozó HVIM viszont a Technocol.hu agytrösztjeinek legsikerültebb poénjait idézve kétféle országcsonkítós pólót dobott piacra: az egyiken "A jövő elkezdődött", a másikon a "Magyarország többet érdemel" szlogen díszeleg a Nagymagyarország térkép alatt. Mindkettő ugyanannyiba kerül.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!