Menyhért, Mirjam
17 °C
28 °C
Index - In English In English Eng

Deutsch-Für: Gyurcsány ideggyenge

2007.06.20. 11:10
Gyurcsány Ferenc minden nyilvános szereplése, minden interjúja azt bizonyítja, hogy "ideggyenge", ezért alkalmatlan miniszterelnöknek - jelentette ki Deutsch-Für Tamás. Orbán Viktor kabinetfőnöke szerint "Gyurcsány Ferenc az elmúlt hetekben, hónapokban egyre furcsábban viselkedik".

Gyurcsány Ferenc "fokozódó ideggyengesége" súlyos veszélyt jelent Magyarország számára, ezért előbb vagy utóbb emiatt is távoznia kell, "de mindannyiunknak jobb, ha ezt előbb teszi", mondta Deutsch-Für Tamás.

Orbán Viktor kabinetfőnöke szerint nem pusztán jellemi, hanem idegi problémával állunk szemben: a hivatalban lévő miniszterelnök nem tud parancsolni érzelmeinek, gondolatainak, cselekedeteinek.

A képviselő állításának alátámasztására a sajtótájékoztatón videó- és hangmontázst mutattak be a kormányfő beszédeiből. Deutsch-Für utalt arra, hogy a kormányfő terroristának nevezte az arab focistákat, kóbor kutyák telepre szállításáról beszélt vagy táncolt dolgozószobájában.

A kabinetfőnök szerint "Gyurcsány Ferenc az elmúlt hetekben, hónapokban egyre furcsábban viselkedik, zavarosan, olykor összefüggéstelenül beszél, Parlamenten belül és kívül nyilvános szereplései során össze-vissza gesztikulál, hirtelen és indokolatlan hangulatváltások jellemzik a megnyilatkozásait, és sokak számára ijedelmet keltő indulatkitöréseket látunk, tapasztalhatunk tőle".

A sajtótájékoztató feltehetően válasz volt Gyurcsány Ferenc keddi megnyilatkozására. A kormányfő az MTI-nek adott interjújában szem- és gyomorforgatónak nevezte, hogy egy aktív politikus pénzért árulja politikai beszédeit, és ebből több millió forintos családi jövedelemre tesz szert.

A miniszterelnök bár nem nevezte meg Orbán Viktort, egyértelmű volt, hogy a Fidesz elnökéről beszél.

"Nem ismerek még egy példát, hogy aktív politikus, saját közvetlen politikai tevékenységéből így kívánna hasznot húzni. Ennek az a vége, hogy holnapután a parlamentben elmondott beszédéért is pénzt fog valaki kérni" - hangoztatta Gyurcsány Ferenc.

Gyurcsány Ferenc úgy látja: ha valaki ebből mégis pénzt csinál, akkor az a kötelessége, hogy a bevételt jótékony célra, civil szervezeteknek ajánlja fel.