Ferenc
10 °C
29 °C

Vége a nyárnak

2005.08.04. 15:00
Idén már valószínűleg nem lesz kánikula, jósolta Németh Lajos meteorológus. Az előrejelzések szerint a jövő héten induló Sziget fesztivál alatt sem lesz túl jó az idő. Ha nyaralni akar, irány Spanyolország!

Az ország nagy részén még tegnap is 30 fok körüli hőmérsékletet mértek, ehhez képest mostanra beköszöntött az ősz, mondta Németh Lajos meteorológus az Indexnek. A fővárosban, de Magyarország más részein is 15 fokkal alacsonyabb a hőmérséklet mint szerdán.

Elmoshatja az eső a szigetelőket

Az eső marad pénteken, sőt az egész héten. Az elemzések szerint szombatig folytatódik a borús, felhős, hideg időjárás, sok csapadékkal. Szombaton átmenetileg lesz egy kisebb felmelegedés, de vasárnaptól folytatódik az ősz, jósolta Németh Lajos.

Nem lesz vidám az idő a jövő héten induló Sziget fesztivál alatt sem. Esetleg a rendezvény második felében lehet számítani kisebb javulásra, de a meteorológus szerint a nyár további részén már nem lesz kánikula.

Irány Spanyolország!

Rekordokat döntő hőséghullámmal számolnak az elkövetkezendő napokban Spanyolországban és Portugáliában. Madridban és Lisszabonban a hatóságok egyaránt arra figyelmeztettek, hogy a hőmérséklet akár 44 Celsius-fokot is elérheti.

A hőhullám péntektől az egész Ibériai-félszigetet sújtja majd, várhatóan a hét végén éri el tetőpontját, és a jövő hét közepéig tart. Spanyolországban és Portugáliában mostanáig szokatlanul enyhe volt a hőség. A hőmérő higanyszála az elmúlt egy hétben alig lépte túl a 30 Celsius-fokot.