Valér
-2 °C
0 °C

Teret, szobrot Antall Józsefnek!

2002.05.13. 12:16
Átnevezné a budapesti Moszkva teret és szobrot állítana Antall József egykori kormányfőnek az Ifjú Kereszténydemokrata Szövetség.
Antall József
Az Ifjú Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ)fontosnak tartja felhívni minden képviselő és az egész ország figyelmét arra, hogy a közéletben olyan felkészült és jellemes államférfiakra van szükség, mint Antall József, ezért az egykori kormányfő emlékének megőrzése céljából aláírás-, és adománygyűjtést indít, hogy a budapesti Moszkva téren szobra álljon a néhai miniszterelnök úrnak, és a teret is nevezzék el róla.

Aláírás- és adománygyűjtés a Moszkva téren

A szoborállításnak semmiféle jogi akadálya nincs, a közterület átnevezése se ütközik leküzdhetetlen jogi korlátozásokba. Az IKSZ indítványozni fogja, hogy a felújított tér már a miniszterelnök úr nevét viselje. Szeretnék, ha minél több magánszemély és egyesület csatlakozna felhívásukhoz, ezzel kifejezve a kezdeményezések fontosságát.

Az IKSZ az Antall József Baráti Társaság és a Magyar Piarista Diákszövetség támogatásával május 14-én 15 órakor aláírás- és adománygyűjtést kezd a budapesti Moszkva téren. A gyűjtést egy hónapig folytatják minden hétköznap délután.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!